Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Χάλκινο στο Cambrian Patrol 2013 από την ΟΑ της ΛΕΦΕΔ .


Την Δευτέρα 21/10/2013 , η Ελληνική περίπολος η οποία συμμετείχε στο Cambrian Patrol 2013 και στην έκτη φάση αυτού στις 17-18/10 , πάτησε το πόδι της ξανά σε Ελληνικό έδαφος . Οι εντυπώσεις μας από το δεύτερο CP στο οποίο συμμετέχουμε μέσα σε δύο χρόνια , είναι πολύ καλές . Η ομάδα μας ήταν πολύ πιο έτοιμη , από άποψη υλικών και γνώσεων , και πολύ πιο υποψιασμένη για τα πράγματα που θα αντιμετώπιζε εκεί . Γνωρίζαμε που πηγαίνουμε . Η επιτυχία μας , αν και όχι όσο συνταρακτική ήταν την προηγούμενη φορά , τουλάχιστον επιβεβαίωσε το καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η οργανωμένη ιδιωτικά , εθελοντική εφεδρεία μας , υπό την σκέπη της ΛΕΦΕΔ και της ΠΟΕΦΕΔ . Καταφέραμε να τερματίσουμε (κάτι το οποίο καταφέρνουν μόνο το 50-60% των συμμετεχόντων) και να εξασφαλίσουμε και ένα ακόμα Χάλκινο μετάλιο . Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε από Ασημένιο εώς Χρυσό και όταν μας ανακοινώθηκε το Χάλκινο , κρυώσαμε λίγο .......... αλλά πάλι καλά . Δόξα τον θεό . Θα μπορούσαμε να έχουμε τραυματιστεί , χαθεί , πάθει οτιδήποτε και να μήν τερματίσουμε . Να σημειώσω εδώ ότι ένα μέλος της περιπόλου , έπαθε τροφική δηλητηρίαση και περπατούσε-κολυμπούσε-σκαρφάλωνε άρρωστος για τουλάχιστον 36 ώρες . Στην τελική έφοδο , έκανε εμετό καθώς πυροβολούσε και έκανε άλματα . Δεν σταμάτησε ούτε δευτερόπλεπτο παρόλο που οι διοργανωτές του σύστησαν να σταματήσει όταν τον εξέτασαν σε ένα RV κάποιες ώρες πριν . Συγχαρητήρια στο παλικάρι . Το συγκεκριμένο CP , ήταν πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο στο οποίο πήραμε μέρος (68 χιλιόμετρα έναντι 50-55) , αλλά με την καταπληκτική δουλειά που έκανε ο περιπολάρχης μας στην πλοήγηση , αυτά περιορίστηκαν σε +-60 και μάλιστα σε σταθερό έδαφος και όχι σε βαλτώδες , πράγμα σωτήριο . Πήγαμε γενικά πολύ καλά , και παρόλα τα λαθάκια μας περιμέναμε σίγουρα καλύτερη θέση , στον βαθμό που αναρωτιόμασταν μήπως μας έχουν μπερδέψει με κάποιους άλλους . Τέλος πάντων , θα περιμένουμε την ανάλυση της επίδοσης και της βαθμολογίας μας η οποία θα σταλεί στα γραφεία της Λέσχης μας , τις επόμενες ημέρες , για ασφαλέστερα συμπεράσματα .  Εύχομαι στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο CP 2014 , η οποία έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές , να καταφέρει να φέρει το πολυπόθητο Χρυσό . Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ .
Να κλείσω λέγοντας ότι η αντιμετώπιση της ομάδας μας από τους διοργανωτές ήταν πολύ θερμή και η αντίληψή μας ήταν ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά , μας θεωρούσαν μια πολύ δυνατή ομάδα . Η Ελληνική εφεδρεία στην κορυφή της Ευρώπης αδέρφια . 


SA-80A2 με Susat , αορτήρα , πώμα αβολίδωτων και γεμιστήρα με 25φυσίγγια , 6,0 κιλά . Σακίδιο 26 κιλά . Εξάρτυση 6.5κιλά . Μόλις έχουμε αποχωρήσει από το σημείο όπου με επιτυχία 100% έχουμε πετύχει απόλυτα στην εγγύς του στόχου αναγνώριση  (CTR) . Το ηθικό πολύ ψηλά . Μας περιμένουν 50 επιπλέον χιλιόμετρα πορείας σε συνθήκες μάχης , σε περιοχή όπου επιχειρούν αντίπαλοι αντάρτες.


http://www.youtube.com/watch?v=sYePJ7kupOU
Διακοπές στο BRECON BEACONS

Σημείωση . Θα ακολουθήσουν πολλές αναλύσεις και επίσημες αναφορές για όλα όσα έλαβαν χώρα στην άσκηση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό . Υπομονή λοιπόν  αδέρφια .

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9 ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ 37 ΑΣΗΜΕΝΙΟ 21 ΧΑΛΚΙΝΟ 16 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ 16 ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΟ 100 ΟΜΑΔΕΣ Η 16 ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 50-60% ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο προηγούμενο Cambrian που πήραμε μέρος το 2011 , τερμάτισαν οι 60 από τις 102 ομάδες . Σε αυτό το cambrian γνωρίζω από την συμμετοχή μου ότι οι ομάδες που πήραν μέρος , ήταν 110 και όχι 100 . Μιλάμε για επαγγελματίες στρατιώτες , νεότερους και με υποστήριξη από το στράτευμά τους , Όχι για εφέδρους που τα κάνουν όλα μόνοι τους . Εν πάσι περιπτώσει , ακόμα και έτσι να είναι , φαντάζομαι ότι εσύ φίλε δεν είσαι ευχαριστημένος από την συμμετοχή μιας πλήρως εφεδρικής Ελληνικής ομάδας , στην "πιο δύσκολη ασκηση περιπόλων στον κόσμο';;;;
      Εγώ προσωπικά , έχοντας συμμετάσχει για δεύτερη φορά , αντιλαμβάνομαι ότι απλά ο τερματισμός είναι άθλος . Στο κάτω κάτω της γραφής , δικός μας σκοπός είναι η εκπαίδευση και η ανάπτυξη της εφεδρείας με ίδια μέσα μέχρι να αναλάβει ο στρατός τις ευθύνες του . Δεν επιδιώκουμε ατομική προβολή .

      Διαγραφή